14.11.2019. 11:42
0
Rouhani: Sjedinjene Države pojačavaju napetosti i sukobe na Bliskom istoku
Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je u četvrtak da SAD pojačavaju napetosti i sukobe u regiji Bliskog istoka.

Predsjednik Rouhani dao je te komentare u uvodnom govoru na Konferenciji islamskog jedinstva otvorenoj u iranskoj prijestonici, uz učešće 350 ličnosti iz svjetske elite iz  93 zemlje.

- Danas, svi i u našoj regiji i u muslimanskom svijetu ne uočavaju ništa drugo osim arogancije kod SAD-a, ništa drugo osim izazivanja napetosti, maskara, krvoprolića i sukoba - izjavio je iranski predsjednik u govoru na konferenciji.

Govoreći o temi  Konferencije islamskog jedinstva, Rouhani je kazao da će biti usmjerena na pitanje Palestine i svetog grada Jerusalema, koji su ključne teme islamskog svijeta.

Elite i akademska zajednica neće dopustiti da se pitanje Palestine zanemari, istaknuo je predsjednik Rouhani, prenosi IRNA.


(Fena/Admir Oručević)

IranSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.