15.11.2019. 18:45
0
Balkanski trojac pao u Italiji: Sead Kadrić (40) se opirao hapšenju, navalio je na karabinjere i šarafcigerom ih povrijedio
Njihovo hapšenje, međutim, nije prošlo bez problema jer su se, pritom, uhvatili u koštac s Karabinjerima od kojih je dvojicu njih Kadrić povrijedio šarafcigerom – jednom je nanio ozljede obje ruke a drugom ozljedu brade.

Kriminalisti su uvjereni da je balkanski trojac uhapšen netom prije nego što su trebali odraditi provalu u jedan od stanova u kojoj živi imućna porodica. Sumnjaju da je riječ o ekipi koja već neko vrijeme provaljuje u domove mještana a da su uhapsili prave provalnike, istražitelji potkrepljuju tvrdnjama i da detaljni opisi ranijih provalnika kao i njihovih auta, odgovaraju uhapšenom trojicu.

Stvari su se počele rasplitati nakon što su mještani u srijedu dojavili karabinjerima o provali u Ford Galaxy u Ulici Zarini u Pratu, a obzirom da je u autu bio GPS sustav, locirali su auto u Mezzani. Karabinjeri su naišli u pravom trenutku dok se Kadrić udaljavao u ukradenom autu, a iza njega su se vozili Ilija i Željko u drugom autu. Čim su Seada “stisnuli” u ugao, odlučio im je uzvratiti. Šarafcigerom kojeg je imao kod sebe, navalio je na karabinjere koje je ozlijedio, a tu priliku su iskoristila druga dvojica za bijeg međutim, i oni su vrlo brzo uhapšeni.

U autu kojim su bježali, policajci su pronašli provalnički alat među kojim se najviše ističe željezna poluga, a za koji pretpostavljaju da su ga koristili u prijašnjim provalama.

Talijanski policajci otkrivaju da su uhapšeni od prije poznati po nizu provala i krađa, a svoj krim-dosje su si podebljali s krađom auta, sprječavanjem osobe u obavljanju službene dužnosti, nasilničkim ponašanjem, pokušajem krađe te posjedovanjem alata za provalu, dok za Kadrića kažu i da bi mogao odgovarati za pokušaj ubistva karabinjera koji je, srećom, rezultirao s lakšim ozljedama.

Podsjetimo, prije 13 godina Kadrić je uhapšen u Austriji zbog sumnje da je u Salzburgu pokušao orobiti jednog trgovca nakitom. No, kako se tada koristio lažnim imenom Josip Vulić, tamošnja policija je po otkrivanju pravog identiteta otkrila da su uhapsili i osobu s međunarodne tjeralice koja je godinu prije u središtu Rijeke ubila Zijada Hadžića (47).

Kadrić je na Zemaljskom sudu u Innsbrucku osuđen na dvije godine zatvora za krađu pet Rolexa vrijednih 75.000 eura. Da bi godinu poslije izručili ga Hrvatskoj gdje je nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva. Teretilo ga se da je u pola bijela dana u junu 2004. ispred automat kluba u središtu Rijeke zbog novčanog duga ubio Hadžića, a nakon ispaljivanja smrtonosnih hitaca, je pobjegao. Tvrdio je da nije kriv te da je Hadžića ubio drugi muškarac iz Banja Luke. Međutim, očevici užasa su otkrili Hadžićeve posljednje riječi: “Upucao me Sejo, Sejo me je ubio”, prenosi Oslobođenje. 

U potrazi za informacijom o Kadrićevom posljednjem hapšenju, nazvali smo Kadrićevu porodicu. Seadova majka otkriva da je sina vidjela zadnji put prije dva mjeseca.

- Nema Senada kod kuće. Živi u Italiji ali ne znam što radi jer nikad ništa ne govori. Znam samo da se nije oženio i da nema djecu. Odslužio je kaznu za ubistvo tj. izašao je prije tri godine na uvjetnu nakon što je odslužio nekih 10 godina kazne. I onda se odmah po izlasku na slobodu zaposlio na Lošinju gdje mu prijatelj ima pizzeriju. Tamo je odradio cijelu sezonu - rekla je za Jutarnji Seadova mama.

Na upit zna li išta o njegovu hapšenju u Italiji prije par dana, zanijemila je: “Šta ste rekli? Pritvoren je? Pa u zatvoru mu je bilo grozno. Žalio se na boravak u Lepoglavi, a u Glini mu je bilo nešto malo bolje, ali opet, znate i sami kako je u zatvoru gdje se u četiri skučena zida cijelo jedno desetljeće”.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.