21.11.2019. 8:22
0
U napadu na izbjeglički kamp u Idlibu 12 mrtvih i 40 ranjenih
Najmanje 12 osoba je ubijeno, među kojima većinom djeca, i oko 40 ranjeno u napadu terorističkih grupa koje podržava Iran na izbjegličke kampove u Idlibu.

Prema podacima opozicione posmatračke kuće, terorističke grupe koje podržava Iran izvele su raketne napade iz baze u blizini grada Halepa na kampove u kojima borave raseljeni sirijski civili, u selu Kah, koje se nalazi u sastavu Zone deeskalacije sukoba u Idlibu, javlja Anadolija. 

Prema najnovijim informacijama koje je objavila Civilna zaštita u Idlibu, poginulo je najmanje 12 civila, među kojima su većinom djeca i ranjeno oko 40 civila.

U napadima su oštećeni i šatori u kampovima.

Ruske snage su ranije izvele napad na selo Ayn Krey a tada je stradalo šestoro civila, među kojima i četvoro djece, čime je ukupan broj poginulih civila povećan na 18.

U napadima Assadovog režima, Rusije te stranih terorističkih grupa koje podržavaju Iran i Rusija prošlog mjeseca na području Idliba ubijeno je najmanje 75 civila, među kojima 13 djece.

Uz posredstvo Turske i Rusije, u Sočiju 17. septembra 2018. postignut je dogovor o primirju u Idlibu i uspostavi deeskalacijske zone.

Od septembra prošle godine i proglašenja primirja, u toj regiji je raseljeno više od 750.000 ljudi.

Pripadnici Sirijske mreže za ljudska prava ranije su saopćili kako je u napadima na zonu deeskalacije sukoba Idlib, koje su režimske snage i saveznici izveli od 26. aprila do 27. jula poginuo 701 civil, od toga 208 maloljetnika i 140 žena.

(Fena)

IdlibNapad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.