29.11.2019. 11:51
0
Boris Johnson: Britanija napušta EU najkasnije do 31. januara
Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u petak da će Britanija napustiti Evropsku uniju najkasnije do 31. januara ukoliko njegova Konzervativna stranka osvoji većinu na izborima koji će se održati u roku od dvije sedmice.

- Ukoliko uspijemo ostvariti funkcionalnu većinu, otići ćemo najkasnije do 31. januara – izjavio je  Johnson za LBC radio.

Također je ponovio svoju poruku da ne vidi nikakvog razloga zašto bi Britanija trebala produžiti prelazni period nakon Brexita iza 2020. godine, prenosi Reuters.

Upitan šta bi izabrao ukoliko bi morao birati između premijerskog položaja i britanskog napuštanja EU, on je odgovorio: „Radije bih da napustimo EU. To vam mogu reći“.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.