29.11.2019. 19:42
2
Navijači Partizana ispred zatvora u Haagu dali podršku Ratku Mladiću
Grupa navijača Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda, popularnih Grobara, okupila se jučer ispred zgrade pritvorske jedinice Mehanizma za međunarodne krivične tribunale (MMKS), gdje je pružila podršku bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću.

Mehanizam za međunarodne krivične tribunale potvrdio je za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) da su upoznati sa “skupom” ispred pritvorske jedinice kojim je data podrška Mladiću, nepravosnažno osuđenom na doživotni zatvor za genocid i druge zločine počinjene u Bosni i Hercegovini.

“Upoznati smo sa skupom koji se desio juče kasno poslije podne ispred holandskog zatvora, u sklopu kojeg se nalazi pritvorska jedinica Ujedinjenih nacija u Hagu. U tom pogledu, holandske zatvorske vlasti pozvale su holandsku policiju, koja je razriješila situaciju. To su sve informacije kojima mi raspolažemo”,  kazala je Helena Eggleston, portparol MMKS-a.

Navijači Partizana, popularni “Grobari” došli su u Holandiju kako bi prisustvovali utakmici grupne faze Evropa lige protiv AZ Alkmara.

Nekoliko desetina osoba uzvikivalo je ispred pritvorske jedinice Mladićevo ime, prikazujući pri tome desničarske simbole, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.