3.12.2019. 13:04
0
U Libanu povrijeđeni vojnici, demonstranti ih gađali kamenicama
Libanska vojska je objavila da je sinoć jedan od učesnika protesta u gradu Nameha pucao iz pištolja. Vojnici su potom pucali uzrak da bi rastjerali demonstrante.

Nekoliko libanskih vojnika povrijeđeno je kada su ih demonstranti gađali kamenicama na autoputu južno od Bejruta. 

Od 17. oktobra širom Libana održavaju se protesti zbog loše ekonomske situacije i raširene korupcije od političke garniture koja je vladala državom tri desetljeća. 

Demonstranti su tokom protesta pribjegavali zatvaranju puteva i drugim taktikama kako bi izvršili pritisak na političare da odgovore na njihove zahtjeve za novom vladom nakon što je premijer Saad Hariri podnio ostavku prije više od mjesec, udovoljavajući ključnom zahtjevu demonstranata.


(FENA/Amila Alijagić)

Liban
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.