4.12.2019. 21:54
0
Jong Un nezadovoljan Trumpovim komentarima u Londonu: Sjeverna Koreja zaprijetila SAD-u
Načelnik generalštaba sjevernokorejske vojske Pak Jong Chon kaže da je bio razočaran izjavom američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je predlagao upotrebu vojne sile protiv Pyongyanga i upozorio je da bi bilo kakav napad izazvao brzi odgovor.

Kako je prenijela sjevernokorejska KCNA, i lider te zemlje Kim Jong Un bi bio nezadovoljan izjavama Trumpa na NATO samitu u Londonu, prenosi Reuters.

Prema riječima Pak Jong Chona, bila bi užasna stvar za SAD ukoliko bi Washington pokrenuo napad. Također, kaže, Sjeverna Koreja bi preduzela brze i odgovarajuće akcije na bilo kom nivou.

Trump je u utorak izjavio da i dalje ima povjerenje u Kim Jong Una, ali da je primijetio da on voli da lansira rakete zbog čega, kaže, ga zove “raketaš”.

Također, Trump je kazao da bi Washington mogao da upotrijebi silu ukoliko bude morao, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.