10.12.2019. 17:41
0
Putin poslije kazne Rusiji: Politička odluka koja nema veze sa sportom
Nakon odluke Svjetske anti-doping agencije da suspenduje Rusiju u sljedeće četiri godine sa velikih takmičenja, oglasio se i predsjednik ove zemlje Vladimir Putin, koji je istakao da je ona ispolitizovana i da kazne ne mogu biti kolektivne.

Prvi čovjek Rusije smatra da zaključak Svjetske anti-doping agencije ne sadrži pritužbe direktno upućene Olimpijskom savezu Rusije, kao i da se na ovaj način ne čuvaju načela olimpijskog pokreta.

“Ako nema pritužbi protiv neke zemlje, onda se ona mora takmičiti pod svojom zastavom. To je zapisano u Olimpijskoj povelji. To znači da njihove odluke krše povelju i imamo temelje za žalbu. Ako neko donese odluku o kolektivnoj kazni, mislim da se može pretpostaviti da temelj takve odluke nije briga o tome da sport bude čist, nego politička odluka koja nema nikakve veze sa interesima sporta.Mislim da je Svjetska anti-doping agencija na ovaj način prekršila olimpijsku povelju”, istakao je Putin.

Rusija ima 21 dan na žalbu na ovu odluku kod Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

Ukoliko ova institucija potvrdi odluku Svjetske anti-doping agencije, ona će biti konačna, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.