4.1.2020. 22:12
0
Više od 480 miliona životinja stradalo u požarima u Australiji
U požarima koji haraju Australijom uginulo je više od 480 miliona životinja.

Brojke se temelje na izvještaju iz  2007. godine. Tada je na području Novog Južnog Velsa bilo 17,5 sisavaca, 20,7 ptica te 129,5 gmazova po jednom hektaru.  

Te brojke su pomnožili s veličinom područja koje je požar zahvatio. Procijenili su da je na tri miliona hektara Novog Južnog Velsa, koliko je izgorjelo prije desetak dana, čak 480 miliona sisavaca, ptica i gmazova bilo zahvaćeno požarom.

Stručnjaci su zabrinuti da su neke biljne i životinjske vrste zbog ovog požara i izumrle. Klokani su imali najveće šanse za preživljavanje jer su veliki i brzi, dok su koale najugroženije jer su male i spore, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.