28.1.2020. 8:32
0
Muškarac koji živi nedaleko od njemačkog Munchena obolio od koronavirusa
Njemačka je potvrdila prvi slučaj oboljenja od smrtonosnog koronavirusa, javlja Reuters.

Zdravstveno odjeljenje Bavarske potvrdio je kasno u ponedjeljak da je muškarac u gradu Starnberg, 30 kilometara jugozapadno od Münchena, obolio od virusa.

Pacijent je u 'dobrom stanju', izoliran pod liječničkim nadzorom, navodi Zdravstveno odjeljenje Bavarske u izjavi objavljenoj na njegovoj web stranici. Nisu otkrili nikakve pojedinosti o pacijentovoj dobi ili nacionalnosti.

- Osobe koje su bile u kontaktu s pacijentom detaljno su informirane o mogućim simptomima, higijenskim mjerama i načinima prijenosa -saopćeno je iz tog odjela.

Od virusa koji je otkriven u kineskom gradu Wuhan krajem prošle godine, do sada je umrlo 106 osoba , zaraženo je više od 2.800 ljudi i 'uzdrmana' su globalna tržišta.

Slučajevi oboljenja dovode se u vezu s ljudima koji su putovali iz Wuhana, a potvrđeni su u desetak zemalja, od Japana do Sjedinjenih Država.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.