2.2.2020. 14:25
0
Vatra na području Teritorije glavnog grada u Australiji zahvatila 55.000 hektara
Vatra se na području Teritorije glavnog grada (ACT) u Australiji proširila se na 55.000 hektara zemljišta.

Vlasti Australije proglasile su na području ACT-a vanredno stanje zbog požara koji već nekoliko mjeseci pogađa tu zemlju i koji je izazvao katastrofu epskih razmjera.

Autonomna regija ACT, koju čine glavni australski grad Canberra i njegova periferija, suočena je s jednom od najvećih prijetnji požara, zbog čega su vlasti prije nekoliko dana proglasile vanredno stanje i pozvale stanovništvo na pripravnost za moguću evakuaciju.

Međutim, lokalni mediji upozoravaju da je već kasno da građani pojedinih područja napuste svoje domove, prenosi Anadolu Agency (AA).

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.