3.2.2020. 22:31
0
Najstariji francuski gradonačelnik ima 98 godina i u trci je za novi mandat
Najstariji francuski gradonačelnik, koji ima 97 godina, Marcel Berthome najavio je da će zatražiti novi mandat na izborima u martu, objavio je francuski TV kanal FranceInfo.

“Još ima stvari koje moram da uradim”, kazao je Berthome, koji je inače gradonačelnik gradića Sent Serin sur l’Isl, koji tu dužnost obavlja od 1971. godine.

“Još je novih izazova preda mnom koje treba preuzeti”, dodao je on.
Berthome je 2014. izabran na gradonačelničku dužnost bez protivkandidata, ostavši na čelnoj poziciji u gradiću koji se nalazi blizu Bordeauxa i ima 3.160 stanovnika.

Ali na lokalnim izborima u martu dvojica pripadnika njegovog lijevog političkog krila planiraju da se kandiduju protiv njega.

Sadašnji gradonačelnik s indignacijom odbija bilo kakvu mogućnost da njegove godine mogu biti jezičak na vagi za drugu stran.

“Možete biti izvanredan čovek sa 98 godina, a ima drugih koji mogu biti budale s 20”, tvrdi vremešni gradonačelnik.

Lokalni izbori u Francuskoj održaće se 15. i 22. marta, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.