12.2.2020. 11:15
0
Singapur: 300 uposlenika evakuisano iz banke zbog straha od koronavirusa
Oko 300 uposlenika evakuisano je iz najveće singapurske banke DBS nakon što se jedna osoba razbolila od novog koronavirusa.

Svi evakuisani uposlenici radili su na istom spratu, a poslani su kući u srijedu.

- Kao mjera predostrožnosti, svi zaposleni na 43. spratu napustili su prostorije kako bi radili od kuće - navodi se u saopćenju DBS-a.

Singapur je ranije prijavio da ima 47 slučajeva zaraze novim virusom, javio je BBC.

Zaposlenik te banke je testiran u utorak, a zaraza virusom je potvrđena u srijedu.

Iz DBS-a su saopćili da će "tokom ovog teškog vremena banka pružiti ovom zaposleniku i njegovoj porodici svu moguću podršku i smjernice".

Trenutno traje proces potrage za osobama s kojima je zaraženi mogao biti u kontaktu. Zajednički prostori zgrade kao što su liftovi i toaleti dubinski se čiste i dezinficiraju.

Paketi za njegu s termometrima, zaštitinim maskama i sredstvima za čišćenje ruku podijeljeni su evakuisanim zaposlenicima, a banka je saopćila da je uspostavljena medicinska telefonska linija za pomoć.

Singapur je prošle sedmice proglasio "narandžasti alarm za sistem odziva na bolesti", što znači da je ta bolest teška i lako se prenosi sa osobe na osobu.

Kao posljedica toga, sve kompanije i mnogi javni prostori počeli su mjeriti zaposlenicima i posjetiocima temperaturu.

Virus Covid-19 usmrtio je više od 1.100 ljudi u Kini, gdje se i pojavio prvi put.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.