13.2.2020. 8:42
0
Kruzer kojem je zbog korona virusa odbijeno pristajanje u pet luka, stigao u Kambodžu
Kruzer koji je krstario morem nakon što mu pet luka u Aziji nije dozvolilo da pristane zbog straha da će putnici donijeti koronavirus, konačno je pristao u Kambodži.

Na drugom kruzeru koji se nalazi u karanteni u Japanu, ima više od 200 zaraženih, ali brod kojem nije dopušteno pristajanje i na kojem je više od 2.000 putnika i članova posade nije prijavio slučajeve zaraze.

U utorak je, kruzer pokušao pristati u Bangkoku, ali mu to nije dozvoljeno. Brod tajlandske mornarice ispratio ga je iz Tajlandskog zaljeva, odakle je krenuo prema Kambodži.

Brod je u četvrtak ujutro napokon stigao u lučki grad Sihanoukville u Kambodži, javlja danas BBC.

- Samo to što smo ugledali kopno bio je trenutak za pamćenje - kazala je za Reuters putnica Angela Jones iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kruzer Westerdam, kojim upravlja američka linija Holland America, krenuo je iz Hong Konga 1. februara i na njega se ukrcalo 1.555 putnika i 802 posade.

Krstarenje je trebalo trajati dvije sedmice, a slično kao i Tajland, brodu nije dozvoljeno pristajanje u Tajvanu, Guamu, na Filipinima i u Japanu.

Kapetan broda Vincent Smit kazao je da će se brod usidriti izvan Sihanoukvillea kako bi se mogle provesti zdravstvene provjere na brodu.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.