13.2.2020. 17:33
0
Putnici sa kruzera 'Diamond Princess' mogu da pređu u karantin u Japanu
Japanski zdravstveni zvaničnici planiraju da prebace turiste sa kruzera "Diamond Princess" u karantinske objekte u Japanu, dok su na brodu potvrđena 44 nova slučaja zaraženih.

U prvoj fazi bit će prebačeni medicinski najugroženiji putnici, uključujući starije osobe koje su imale ranije simptome, prenosi CNBC.

Japanski zdravstveni zvaničnici će testirati putnike prije nego što se iskrcaju i prebace ih u lokalne bolnice, ako su pozitivni.

Oni koji su zdravi bit će prebačeni u karantinski objekat ili mogu ostati na brodu do kraja perioda karantina, saopćila je kompanija.

Sa 44 nova slučaja na brodu, ukupan broj onih kod kojih je potvrđena infekcija virusom KOVID-19  je gotovo 220, što ga čini najvećom koncentracijom slučajeva izvan Kine.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.