16.2.2020. 19:40
0
Benjamin Griveaux ispada iz utrke za gradonačelnika Pariza zbog seks skandala i videa koji se pojavio na internetu
Francuska ministrica zdravstva Agnes Buzyn nova je kandidatkinja Macronove stranke La Republique En Marche (LREM) za gradonačelnika Pariza nakon što je Benjamin Griveaux morao napustiti utrku zbog video snimka eksplicitnog sadržaja objavljenog na internetu.

Video pornografskog sadržaja koji u glavnoj ulozi prikazuje sad već bivšeg kandidata za gradonačelnika, pojavio se na internetu u četvrtak nakon čega se Griveaux već sutradan zvanično povukao iz utrke.

Iza blog objave koja sadrži inkriminirajuće video snimke stoji kontroverzni ruski umjetnik Piotr Pavlenski; on je dobio snimke od ženske osobe kojoj je kandidat Griveaux poslao snimke. Društvene mreže su u čevrtak uvečer i petak ujutru bile preplavljene spornim snimcima, sve do zvaničnog povlačenja kandidature zbog 'gnusnih napada' kako ih je nazvao Griveaux.

- Društveni mediji su objavili gnusne napade na mene i moju privatnost. Naš projekat za Pariz koji smo moj tim i ja izgradili i za koji smo se borili, živjet će bez mene, saopćio je nesuđeni gradonačelnik Benjamin Griveaux i dodao da je povlačenje za njega bila teška odluka, ali da ne želi da porodicu i sebe izlaže riziku.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.