20.2.2020. 8:30
0
Njemačka: Osumnjičeni pronađen mrtav u svom stanu nakon oružanog napada na dva 'hookah' bara
Muškarac za koga se sumnja da je iz vatrenog oružja usmrtio nekoliko ljudi u njemačkom gradu Hanau, pronađen je mrtav u svom stanu u četvrtak rano ujutru, nekoliko sati nakon napada na dva 'hookah' bara.

Policija je na istoj adresi pronašla još jedno beživotno tijelo. Za sada javnosti nije otkriven identitet i drugi detalji o osumnjičenom kao što su motiv napada i način na koji je izgubio život.

U policijskom izvještaju se navodi da je u napadima na dva bara život izgubilo 11 osoba.

Nešto ranije u četvrtak, policija je izvijestila da je poginulo 8 osoba, a 5 je povrijeđeno. Također je rečeno da je uočeno tamno vozilo kako napušta mjesto prvog napada, dok je druga pucnjava prijavljena nešto kasnije na drugoj lokaciji udaljenoj oko 2,5 km od prve.

- Bila je ovo užasna večer koja će nas zasigurno okupirati još dugo vremena, kazao je gradonačelnik Claus Kaminsky, dok je član parlamenta Katja Leikert koja predstavlja Hanau objavila na twitteru da se radi o 'horor scenariju za sve nas'.

Hanau se nalazi oko 20 km istočno od Frankfurta, i ima oko 100.000 stanovnika, prenosi Euronews.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.