25.2.2020. 19:57
0
Iranski sigurnosni zvaničnik optužio Bijelu kuću za prikrivanje informacija
Ali Shamkhani, sekretar iranskog najvišeg tijela za nacionalnu sigurnost, optužio je u utorak Bijelu kuću da je uskratila informacije o iranskom raketnom napadu na američku bazu u Iraku.

Shamkhani nije saopćio više detalja u objavi na Twitteru, koja predstavlja reakciju na optužbe američkog državnog sekretara Mikea Pompea u utorak da je moguće da je Islamska Republika uskratila informacije o širenju koronavirusa unutar zemlje.

- Pompeova zabrinutost zbog onoga što on smatra iranskim prikrivanjem informacija o koronavirusa uslijedila je u isto vrijeme kada je Bijela kuća odbila da objavi tačne informacije o napadu u Ain al-Asadu - napisao je Shamkhani.

Iran je početkom januara ispalio rakete na zračnu bazu Ain al-Asad u Iraku, nekoliko dana nakon što je visoki iranski vojni zapovjednik ubijen u napadu američkih bespilotnih letjelica u Iraku, podsjeća Reuters.

Američka vojska saopćila je da je više od 100 američkih vojnika zadobilo povrede glave uslijed iranskog napada, dok su iranski vojni zvaničnici saopćili kako je u raketnom udaru poginulo nekoliko američkih vojnika.

Pompeo je rekao u utorak da su Sjedinjene Države "duboko zabrinute" da je Iran možda sakrio detalje o širenju koronavirusa i pozvao je sve zemlje da "kažu istinu" o epidemiji.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.