28.2.2020. 19:16
0
Pompeo: SAD ponudile pomoć Iranu u 'bavljenju koronavirusom'
Američki državni sekretar Mike Pompeo izjavio je u petak da su Sjedinjene Države ponudile pomoć Iranu u bavljenju koronavirusom, dok su u epidemiji u toj Islamskoj Republici preminule 34 osobe, i izrazio je sumnju u spremnost Teherana da dijeli informacije.

Ponudili smo pomoć Islamskoj Republici. Njihova zdravstvena infrtastruktura nije snažna i do danas Iran nije pokazao spremnost da dijeli informacije, veoma sam zabrinut time – izjavio je Pompeo tokom svjedočenja u senatskoj komisiji za vanjsku politiku.

Novi koronavirus koji se prvi put pojavio u kineskom gradu Wuhanu u decembru prošle godine zarazio je hiljde ljudi.

Islamska Republika jedina je zemlja iz regije Zaliva koja je prijavila smrtne slučajeve od koronavirusa, koji se proširio iz Kine. Ljudi su također zaraženi u Kuvajtu, Bahreinu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Omanu.

Teheran je također otkazao džume u prijestonicama 23 od 31  pokrajine zbog epidemije, uključujući one u Teheranu i svetim šiitskim gradovima Qom i Mashhad, prenosi Reuters.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.