5.3.2020. 13:19
0
Erdogan na sastanku s Putinom: Odluke koje donesemo će rasteretiti region
Predsjednici Turske i Rusije Recep Tayyip Erdogan i Vladimir Putin sastali su se danas u Moskvi, a glavna tema sastanka je situacija u Siriji s akcentom na dešavanja u deeskalacijskoj zoni Idlib. Putin je u Kremlju primio Erdogana koji se na početku sastanka zahvalio zvaničnoj Moskvi na organiziranju izuzetno važnog susreta, javlja Anadolu Agency (AA).
Erdogan je kazao da je sastanak prvobitno planiran da bude održan u Turskoj, ali da je organiziran u Moskvi zbog aktuelnih priprema za reformu ruskog ustava.

On je kazao da je razgovor o dešavanjima u Idlibu izuzetno važan, jer su oči cijelog svijeta uprte u probleme u toj regiji.

"Odluke koje ćemo donijeti i koraci koje ćemo danas ovdje napraviti će rasteretiti i regiju i zemlju", kazao je Erdogan.

Ističući kako su tursko-ruski odnosi na najvišem nivou, posebno u oblasti vojne industrije i trgovine, Erdogan je kazao da dvije strane rade na dodatnom unapređenju tih odnosa.

"Naravno da nam je cilj da održimo i unaprijedimo te odnose, Uvjeren sam da ćemo to i uspjeti", kazao je Erdogan u dijelu sastanka s Putinom koji je bio otvoren i za predstavnike medija.

Sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.