8.3.2020. 9:15
0
Najmanje 3.500 žrtava koronavirusa, zaraženo 105.000 širom svijeta
Prema poslednjim podacima, najmanje 3.500 osoba je preminulo, a više od 105.000 je oboljelo od koronavirusa širom svijeta.

Najviše oboljelih, kao i smrtnih slučajeva, zabeleženo je u Kini, a ima ih u još 50-ak država širom sveta, prenosi CNN.

Prvi smrtni slučaj zabelježen je u Južnoj Americi, tačnije u Argentini, gdje je preminuo 60-godišnji muškarac koji je nedavno boravio u Evropi.

Najviše slučajeva u Evropi zabilježeno je u Italiji, gdje je premijer Đuzepe Konte rano jutros potpisao uredbu kojom se veći dio sjeverne Italije stavlja u izolaciju.

Ta uredba odnosi se na Lombardiju i još 14 regiona.

Za sprovođenje uredbe biće zaduženi policajci i vatrogasci, a ona podrazumjeva zatvaranje škola i fakulteta do 3. aprila, otkazivanje svih sportskih događaja, da se u vjerskim objektima stoji na rastojanju od jednog metra, kao i u barovima i restoranima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.