14.3.2020. 15:15
0
Akar: Rusija i Turska od sutra u zajedničkim patrolama u Siriji
Turska i Rusija usaglasile su se u vezi s detaljima primirja u sirijskoj sjeverozapadnoj pokrajini Idlib nakon četverodnevnih razgovora u Ankari, saopćio je turski ministar odbrane Hulusi Akar.

Zajedničke vojne patrole dviju zemalja duž ključnog autoputa M4 počet će u nedjelju, kako je i planirano.

Ankara i Moskva, koje podržavaju suprotstavljene strane u sirijskom ratu, usuglasile su se 5. marta da zaustave borbene operacije na sjeverozapadu Sirije.

Na osnovu sporazuma, turske i ruske snage zajednički će patrolirati duž autoputa M4 koji povezuje istok i zapad Sirije, i uspostavit će sigurnosni koridor na svakoj strani puta. Ruska delegacija u utorak je stigla u Ankaru kako bi razradila detalje sporazuma s turskim kolegama.

- Pripremljeni tekst potpisale su obje strane i on sada stupa na snagu. Prva mjera koja će iz njega biti primjenjena su zajedničke patrole od 15. marta - izjavio je Akar, javlja Anadolija.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.