27.3.2020. 21:36
0
Britanac otkrio kako izgleda borba sa koronavirusom: Sve je počelo kašljem, a onda nisam mogao da dišem
Britanca Endy Hardvika, oboljelog od koronavirusa, prijatelji su zamolili da opiše svoje simptome i borbu sa bolešću.

Vidno izmoreni Hardvik je pristao želeći da ukaže svima koliko je situacija opasna.

Ovaj 51-godišnjak obično ide 3 puta nedjeljno u teretanu, ali sada jedva dolazi do daha.

Kaže da je sve počelo sa suhim grlom i kašljem. U toj fazi nije imao temperaturu, ali se osjećao prilično slabo. Otišao je na spavanje misleći da će proći, međutim, ubrzo nije mogao normalno da diše.

"Bio sam preznojen, a bilo mi je hladno. Osjećao sam neopisivu žeđ. Kičma me boli, leđa, vrat. Ne želite da pričate, dah je kraći ako se pomjerate. Dolazi u talasima, osjetićete olakšanje, a onda krene... ovo zaista boli, nikad ništa slično nisam iskusio. Ne bih ovo poželio najgorem neprijatelju", rekao je.


Hardvik je dodao da je kašalj veoma bolan.

Njegova porodica smatra da se zarazio na putu od Vikforda ka Londonu.

"Držite se podalje jedni od drugih, poštujte druge. Ukoliko se zaraze vaši stariji, bake i djdovi, zamislite tek kako će njima da bude", poručio je na kraju Hardvik.


  
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.