29.3.2020. 7:40
0
Ministar finansija njemačke pokrajine Hessen izvršio samoubistvo
Thomas Schäfer je bio vjerovatni nasljednik premijera Volkera Bouffiera na idućim izborima u pokrajini 2023.

Ministar finansija njemačke savezne pokrajine Hessen Thomas Schäfer (CDU) pronađen je jutros mrtav, javlja Welt. Kako je večeras javila policija u Wiesbadenu, tijelo 54-godišnjaka je otkriveno je u Hocheimu u distriktu Main-Taunus.

"Zbog ukupnih okolonosti", istražitelji pretpostavljaju da se radi o samoubistvu, saopšteno je iz ureda javnog tužioca u Wiesbadenu i policijske stanice West Hessen.

On je bio vjerovatni nasljednik premijera pokrajine Volkera Bouffiera koji se krajem ove godine planira povući sa funkcije iz zdravstvenih razloga.

- Svi smo šokirani i ne možemo vjerovati da je Thomas Schäfer umro iznenada i neočekivano", kazao je večeras Bouffier i dodao: "Svi se moramo suočiti sada sa njegovom smrću i oplakivati ga sa njegovom porodicom. Naše iskreno saučešće prvo njegovim najbližim rođacima i želimo im da ostanu jaki u ovim teškim vremenima.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.