29.3.2020. 19:16
0
Dr Fauci: Broj smrtnih slučajeva u SAD bi mogao dostići 200.000
Broj smrtnih slučajeva u SAD bi mogao dostići 200.000, a broj zaraženih nekoliko miliona, izjavio je vodeći američki stručnjak za infektivne bolesti dr Anthony Fauci.

Prema podacima na web stranici američkog Centra za kontrolu i prevenciju oboljenja, od 2010. godine usljed gripe je život izgubilo između 12.000 i 61.000 Amerikanaca godišnje. Pandemija gripe koja se desila u periodu 1918. – 1919. odnijela je 675.000 života u SAD, tvrde podaci ovog Centra.

Broj smrtnih slučajeva u SAD usljed pandemije korona virusa je porastao usljed nestašice respiratora u nekoliko velikih američkih gradova, a u subotu je prešao 2.100, dvostruko više nego dva dana ranije. U SAD je sada potvrđeno 123.000 zaraženih, najviše u svijetu.

Procjenjuje se da će New York i New Orleans koji su epicentri zaraze, za samo nekoliko dana ostati bez respiratora. Također nedostaju testovi za korona virus iako je Bijela kuća nekoliko puta obećala da će ih biti dovoljno.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio je stanovnike NewYorka, Connecticuta i New Jerseya da se u narednih 14 dana suzdrže od lokalnih putovanja koja nisu apsolutno nužna.

Predsjednik Trump održat će konferenciju za medije na temu vanredne situacije u 21:00.

 (Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.