30.3.2020. 8:31
0
Ured WHO za BiH: Vjerujte činjenicama a ne glasinama, koronavirus nije u zraku
Virus koji uzrokuje COVID-19 se većinom prenosi preko kapljica koje se stvore kada inficirana osoba kašlje, kiše ili govori. Ove kapljice su preteške da lebde u zraku. Brzo padaju na pod ili druge površine, poručili su iz Ureda Svjetske zdravstvene organizacije za BiH..

Možete se zaraziti ako udahnete virus jer ste manje od 1 metar od osobe koja ima COVID-19, ili ako dodirnete kontaminiranu površinu a zatim neopranim rukama dirate oči, nos ili usta.

Da bi se zaštitili, održavajte distancu od barem 1 metar od ostalih i dezinficirajte površine koje se često dodiruju. Redovno i temeljito perite ruke i nemojte dirati oči, nos ili usta.

Pomozite da zaustavimo netačne informacije o #COVID19, poručuju iz WHO.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.