30.3.2020. 17:14
0
Putin pozdravio mjere blokade društvenog života u Moskvi
Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je izjavio da je njegova zemlja uspjela usporiti širenje koronavirusa, ali da treba biti spremna za brzo širenje zaraze.

Rusija je relativno blago pogođena epidemijom, uz 1.836 potvrđenih slučajeva zaraze i devetero preminulih. Broj novih slučajeva buknuo je, međutim, prisiljavajući vlasti da se pripremaju za suočavanje s najgorim scenarijem.

Putin je pozdravio mjere blokade društvenog života objavljene danas u Moskvi, i upozorio ostale regije da bi se trebale pripremiti za slične mjere.

Razgovarajući s predstavnicima vlasti u ruskim pokrajinama tokom videopoziva, Putin je ozbiljnog lica, izjavio da će snositi punu odgovornost za dostupnost bolničkih kreveta, respiratora za pluća i ostale neophodne opreme. Kazao je da predstavnici vlasti trebaju razgovarati s profesorima medicinskih fakulteta i studentima kako bi pomogli u suočavanju s epidemijom.

Ruski čelnik također je govorio o potrebi suprotstavljanja "provokacijama, glupim tračevima i malicioznim lažima" o epidemiji, prenosi Associated Press.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.