2.4.2020. 22:30
0
Predsjednik iranskog parlamenta Ali Larijani pozitivan na koronavirus
Predsjednik parlamenta Islamske Republike Iran Ali Larijani je pozitivan na koronavirus i nalazi se u karanteni, objavio je ured za informiranje iranskog parlamenta.

Nakon što su se pojavili određeni simptomi, podvrgnut je testiranju na koronavirus i  rezultat je pozitivan. Larijani  se nalazi u karantinu, prenosi IRNA.

Glasnogovornik iranskog ministarstva zdravlja Kianoush Jahanpour rekao je u četvrtak da  se u Iranu oporavilo 16.711 osoba od ukupno 50.468 zaraženih koronavirusom, dok je 3.160 umrlo.

Jahanpour je rekao da je od jučer potvrđeno 2.875 novih slučajeva.

U posljednja 24 od  smrtonosnog virusa umrle su 124 osobe, dodao je.

Iranski dužnosnik je rekao da je 3.956 oboljelih  u kritičnom stanju.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.