20.4.2020. 22:00
0
Kineski naučnici odbacuju da je korona virus izašao iz njihove laboratorije
Iz Instituta za virologiju u kineskom gradu Wuhanu demantirali su tvrdnje američkih medija o tome da je koronavirus izašao iz laboratorije, prenosi Anadolija.

Direktor Instituta u Wuhanu Yuan Zhiming izjavio je za kinesku televiziju CGTN da su optužbe da je koronavirus izašao iz paboratorije u Wuhanu neutemeljene i da im je cilj da se zbuni javnost i ugrozi kineska borba protiv pandemije i njena naučno-istraživačka aktivnost.

“Poznato je na kojim virusima se vrše istraživanja u našoj P4 laboratoriji. Kao što smo i ranije rekli, ne postoji šansa da je koronavirus izašao od nas“, kazao je Yuan.

Yuan je dalje kazao da sve više časopisa objavljuje radove o tome da je koronavirus ljudski proizvod, ali da su to sve spekulacije.

“Prema mom stručnom mišljenju, ne postoji niti jedan dokaz čime bi se potkrijepila tvrdnja da je koronavirus vještački ili sintetički proizveden“, kazao je Yuan.

Ističući da niti jedan uposlenik laboratorije u Wuhanu nije zaražen koronavirusom, Yuan je kazao da kineski naučnici i dalje stoje pri tvrdnji da je koronavirus na čovjeka prešao sa divljači na ilegalnim pijacama.

Televizija CNN je nedavno objavila da američke obavještajne službe istražuju tvrdnje da je koronavirus greškom prešao na ljude iz laboratorije u Wuhanu.

I američki predsjednik Donald Trump je kazao da sve više sluša o tvrdnjama da e koronavirus procurio iz laboratotije u Wuhanu.

“Vidjet ćemo. Provodimo detaljnu istragu o ovoj zastrašujućoj situaciji“, poručio je Trump.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.