22.4.2020. 9:53
0
U Nigeriji od "misteriozne bolesti" za tri dana preminulo 150 osoba
Direktor odjela za zarazne bolesti bolnice Aminu Kano, Isa Abubakar, potvrdio je da je u gradu Kano od petka do nedjelje preminulo 150 osoba od posljedica bolesti koja još nije poznata.

Abubakar je kazao da je većina preminulih bila starija od 60 godina te da postoji mogućnost da bi uzrok smrti mogao biti i koronavirus.

- Možda je riječ i o nekoj novoj bolesti, ali ono što je sigurno jeste to da nije normalno da u tako kratkom roku premine toliki broj ljudi - rekao je Abubakar.

U Kanou je u okviru mjera protiv širenja koronavirusa u četvrtak proglašen sedmodnevni policijski sat, a u posljednjih pet dana potvrđena su 23 slučaja zaraze koronavirusom.

U Nigeriji je ukupan broj zaraženih koronavirusom 665, dok su od početka zaraze preminule 22 osobe.


(Nermana Crnčalo)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.