14.5.2020. 15:22
0
Francuska ulaže 18 milijardi eura u turizam
Francuska će osigurati 18 milijardi eura za podršku turističkom sektoru, koji je značajno pogođen epidemijom koronavirusa, izjavio je francuski premijer Eduard Filip.

Ističući da su banke hotelima odgodile mjesečno plaćanje kredita za 12 mjeseci, Filip je rekao da su hotelima i restoranima takođe omogućene olakšice prilikom kreditiranja.

Najavio je da će provesti plan podrške za sektor turizma u iznosu od 18 milijardi eura, prenosi “Srna”.

Kako je rekao, Francuzi će, sudeći prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, u julu i augustu moći ići na odmor unutar zemlje, a 25. maja će biti poznato kada će se moći otvoriti restorani.

Hoteli i restorani u Francuskoj obustavili su rad 16. marta.

Koronavirusom u Francuskoj zaraženo je više od 200.000 stanovnika, a više od 27.000 je umrlo od posljedica Covid-19.


(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.