24.5.2020. 19:52
0
Bolnice u Lombardiji prvi put od februara nisu prijavile nijedan smrtni slučaj od koronavirusa
Prvi put od februara ove godine, otkako je izbila epidemija koronavirusa, u italijanskoj regiji Lombardija nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj kao posljedica oboljenja Covid-19. Ova regija je daleko najpogođeniji dio Italije.

Prema pisanju La Repubblica u posljednja 24 sata nema izvještava iz bolnica koji govore o smrtnim slučajevima.

"Podaci dolaze iz bolnica i općina. Sigurno je da je nula smrtnih slučajeva u bolnicama, a čekaju se još općine. No činjenica ostaje da prvi put u nekoliko mjeseci u bolnicama nije preminuo niko ko je zaražen koronavirusom", navodi se u tekstu.

Lombardija je saopćila nove podatke o zaraženim osobama, ali ne i za žrtve. U posljednja 24 sata registrovano je 285 novih slučajeva od 11.457 testiranih osoba u ovoj regiji.

Od početka pandemije u Lombardiji je registrovano 87.110 osoba pozitivnih na Sars-CoV-19. Od toga je 15.840 ljudi preminulo, a oporavilo se 45.656 (+301 u odnosu na prekjučer). Trenutno se u ovom dijelu Italije nalazi 25.614 aktivnih slučajeva.

U cijeloj Italiji od jučer do danas registrovano je ukupno 531 novozaražena osoba te 50 preminulih čija se smrt dovodi u vezu sa koronavirusom.

Od početka epidemije do danas u Italiji je zaraženo ukupno 229.858 osoba. Od toga je 32.785 umrlo, a 140.479 se oporavilo, podaci su Civilne zaštite Italije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.