28.5.2020. 19:35
0
Potpuni haos na ulicama američkog Minneapolisa: Pljačkaju se i pale trgovine, pronađeno tijelo muškarca koji je upucan
Potpuni haos vlada na ulicama američkog Minneapolisa i sve nekako podsjeća na velike proteste i nemire sa početka devedesetih godina prošlog vijeka u Los Angelesu.

Piše: Haris Ahbabović

Protesti koji traju već dva dana postaju poprilično nasilni, a jedan neimenovani muškarac pronađen je mrtav nedaleko od jedne trgovine. Pljačkaju se i pale trgovine, razbijaju izlozi, pale vatre, na ulicama vlada potpuni haos.

Minneapolis se i jutros probudio u plamenu i dimu obzirom na to da je prošla još jedna noć nasilnih protesta zbog smrtri Afroamerikanca Georga Floyda koji je podlegao povredama u policijskoj stanici nakon privođenja i policijske torture.

Podsjećanja radi, on je priveden jer je uhapšen u jednoj trgovini kada je pokušao kupljene stvari da plati lažnim čekom.

Protesti su sinoć eskalirali, a mediji su objavili da je jedan muškarac upucan i da je njegovo tijelo pronađeno nedaleko od jedne trgovine. Sumnja se da ga je ubio vlasnik trgovine.

Na ulicama je veliki broj naoružanih građana i nepoznatih ljudi koji cijele ove proteste sada koriste kako bi pljačkali trgovine i kako bi napravili ogroman haos u gradu.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.