31.5.2020. 21:31
0
Papa Franjo: Novac za naoružanje preusmjeriti za sprečavanje katastrofa poput pandemije
Papa Franjo apelirao je na svjetske lidere na molitvi u subotu da se ponašaju mudro i budu velikodušni u pogledu socijalne i ekonomske pomoći za mnoge radnike koji su izgubili posao.

Papa je također pozvao da se enormne sume novca koje se izdvajaju za razvoj naoružanja utroše na sprečavanje katastrofa poput pandemije korona virusa u budućnosti.

Papa je uputio molitvu za završetak pandemije korona virusa i razvoj vakcine protiv opakog virusa.

Poglavaru Katoličke Crkve u Vrtovima Vatikana pridružili su se reprezenti prve linije u borbi protiv pandemije – ljekar, medicinska sestra, bolnički kapelan, farmaceut, novinar i član civilne zaštite.

Među njegovih 100 gostiju bili su i čovjek oporavljen od korona virusa, osoba čiji je rođak preminuo tokom epidemije u Italiji, kao i roditelji bebe rođene tokom epidemije. Sjedili su sa obaveznim razmakom i zaštitnim maskama.

Papa Franjo je pomenuo da su mnoge žrtve virusa preminule same u bolnicama zbog zabrane posjeta, kao i to da su zbog situacije neki umrli ukopani na način koji 'ranjava dušu'.

Molitva održana u večernjim satima u Vrtovima Vatikana najveće je okupljanje otkako su u Vatikanu uvedene vanredne mjere zbog epidemije u Italiji.

 
(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.