4.6.2020. 8:34
2
Floyd umro od zastoja srca, ne od gušenja, imao i koronavirus
Smrt George Floyd izazvana je srčanim zastojem, zaključak je službenog patologa okruga Henepin nakon završne obdukcije provedene nad tijelom Afroamerikanca ubijenog tokom privođenja, za što je optužen bivši policajac Derek Chauvin te još trojica njegovih kolega koje se tereti za suučesništvo i nečinjenje.

U izvještaju dr. Andrew Bakera stoji da je Floydov vrat bio pritisnut kad je Chauvin  koljenom nasjeo na žrtvu i tako je držao više od osam minuta, ali se u zaključku to ne spominje kao direktan uzrok smrti. Floydova porodica je finansirala nezavisnu autopsiju, u kojoj se kao uzrok smrti navodi "gušenje od stalnog pritiska".

U novom izvještaju se navodi da je Floyd imao brojne masnice i posjekotine na glavi, licu, ustima, ramenima, rukama i nogama, ali ne postoji dokaz da je bilo koja od tih ozljeda bila smrtonosna. U završnoj obdukciji se navodi da je Floyd bio srčani bolesnik i da je patio od visokog pritiska te da je nedavno bio pozitivan na koronavirus, no bez indikacija da je to imalo bilo kakvu ulogu u njegovoj smrti.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.