5.6.2020. 9:32
0
Šokantan snimak iz Buffala: Policija srušila muškarca koji je zadobio teške povrede glave
Noć na ulicama Los Angelesa zatekla je veliki broj demonstranata. Građani su mirno protestirali tokom cijelog dana.

Tokom protesta ulicama LA demonstranti su uzvikivali parole i pjevali uz ritam bubnjeva, usporavajući saobraćaj u gradu.

Slično je bilo i na istočnoj obali SAD.

U New Yorku su građani  protestirali uzvikujući "Nisi sam", a brat ubijenog Floyda, vidno potresen, zahvalio im se na podršci.

Protesti traju već deseti dan i u Buffalu gde je policija sinoć ponovo prekomjerno upotrijebila silu.

Dvojica policajca su udarala palicom jednog demonstranta u glavu, oborila ga na zemlju i prešla preko njega.

"Dvojica policajaca su srušili 75-godišnjeg muškarca. Muškarac je hospitaliziran, u stabilnom je ali teškom stanju", rekao gradonačelnik Buffala Byron Brown u izjavi u četvrtak navečer.

"Nakon dana mirnih protesta i nekoliko sastanaka između mene, policijskog vodstva i članova zajednice, večerašnji događaj je poražavajući", rekao je gradonačelnik.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo također je osudio incident rekavši da je o tome razgovarao s Brownom.

"Ovaj je incident potpuno neopravdan i krajnje sramotan. Razgovarao sam s gradonačelnikom Buffala Byronom Brownom i slažemo se da bi policijski službenici  trebali biti odmah suspendovani do formalne istrage" na pisao je na Twitteru Cuomo, prenosi CNN.

(Fena)

BuffaloSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.