6.6.2020. 11:05
0
Michael Jordan će donirati 100 miliona dolara za borbu protiv rasizma
Legendarni američki košarkaš Michael Jordan obećao je donirati 100 miliona dolara organizaciama koje se bore za rasnu ravnopravnost i socijalnu pravdu, a u saopćenju za javnost je izjavio da će on i njegova firma Jordan Brand distribuirati novac kroz razdoblje od deset godina.

"Moramo udružiti snage sa zajednicom, vladom i građanskim vođama kako bismo zajedno dugoročno djelovali. Ostalo nam je još mnogo posla kako bismo doista utjecali na crnu zajednicu. Prihvaćamo našu odgovornost", izjavio je u saopćenju predsjednik Jordan Branda Craig Williams.

Ova inicijativa dolazi u trenutku kad se širom Sjedinjenih Američkih Država i u drugim dijelovima svijeta održavaju prosvjedi, koji su uslijedili nakon ubojstva Afroamerikanca Georga Floyda, koji je 25. svibnja smrtno stradao tijekom privođenja, a smrt je nastupila kao posljedica brutalnog policijskog postupanja.

Micheal Jordan je prije dva dana objavio saopćenju u kojem je izjavio da je "duboko potresen, tužan i jednostavno ljut".

"Vidim i osjećam svačiju bol, bijes i frustraciju. Uz one sam koji prokazuju ukorjenjeni rasizam i nasilje nad obojenim ljudima u ovoj zemlji. Dosta nam je toga", poručio je Jordan, prenosi Hina.


(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.