14.6.2020. 16:23
0
Otkriveni identiteti policajaca koji su u Atlanti ubili Afroamerikanca
Otkrivena su imena policajaca koji su u Atlanti ubili Raysharda Brooksa.

Radi se o službenicima Garrettu Rolfeu i Devinu Bronsanu.

Iz policije kažu da je Bronsan stavljen na administrativnu poziciju, a Rolfe je dobio otkaz.

Podsjetimo, 27-godišnji Rashard Brooks prijavljen je jer je spavao u automobilu i njegov je automobil blokirao prolaz drugim učesnicima u saobraćaju.

Ustanovljeno je da je bio pod utjecajem alkohola, a prilikom hapšenja došlo je do naguravanja kad je Brooks od jednog policajca zgrabio elektrošoker.

Nakon toga je ustrijeljen.
Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tokom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Shields zbog njegove smrti.


Keisha Lance Bottoms je rekla je da je šefica Erika Shields, koja je bila pripadnica policijske uprave Atlante više od dvije decenije odstupila s vlasti, a da će dužnost privremenog šefa obavljati bivši pomoćnik načelnika Rodney Bryant.

"Chief Shields ponudila je da odmah ostavku kako bi grad mogao obnoviti povjerenja koje je očajnički potrebno našoj zajednici", rekao je Bottoms.

"Iz duboke ljubavi prema ovom gradu i ovoj službi, ponudila sam ostavku na mjesto šefice policije", stoji u njenoj izjavi. "Imam vjeru u gradonačelnika i vrijeme je da grad krene naprijed i izgradi povjerenje između policije i zajednica kojoj služi", kaže se u njenoj izjavi.

Prosvjednici su krenuli na autocestu i zaustavili saobraćaj prije nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila.

Više od 100 ljudi u Atlanti pozvalo je da se policajce u tom slučaju kazneno optuži.

Državni odvjetnik okruga Fulton Paul Howard mlađi rekao je u izjavi e-mailom da je njegov ured "već pokrenuo intenzivnu, neovisnu istragu incidenta" dok čeka nalaze Državnog istražnog biroa.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.