18.6.2020. 22:00
0
Pušten i drugi policajac optužen u slučaju Floyd
Jedan od četvorice bivših policajca iz Minneapolisa, kojima se sudi za slučaj ubistva Georgea Floyda, pušten je iz zatvora nakon što mu je plaćena jamčevina.

Alexander Kueng (26) pušten je u srijedu iz zatvora okruga Hennepin na uvjetnu slobodu, potvrđeno je na službenim stranicama zatvora. Za Kuenga je plaćena jamčevina u iznosu od 750.000 američkih dolara. Na sudu se mora pojaviti 29. jula.
Kuenga se tereti za pomaganje i poticanje na ubojstvo, kao i njegovu dvojicu kolega Toua Thaoa te Thomasa Lanea, dok se Dereka Chauvina tereti za ubojstvo bez predumišljaja, odnosno ubistvo drugog stepena.
Osim Kuenga, ranije je iz zatvora pušten i Thomas Lane (37) kojem je također plaćena jamčevina.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.