23.6.2020. 8:12
0
WHO: Rekordno povećanje broja novozaraženih koronavirusom
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) saopćila je kako je jučer došlo do rekordnog povećanja broja novozaraženih koronavirusom koje je bilo veće od 183.000 te da je virus i dalje smrtonosan.

Direktor WHO-a Tedros Adhanom Gebrejesus (Ghebreyesus) u Ženevi je putem videolinka održao konferenciju za medije. 

- Gotovo svaki dan dolazimo do novog i zastrašujućeg rekorda - rekao je on. 

Dodao je kako je Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji jučer na globalnom nivou prijavljeno više od 183.000 slučajeva koronavirusa te da je to do sad najveća brojka na dnevnom nivou.

Gebrejesus je dodao kako je do sada prijavljeno više od 8,8 miliona slučajeva zaraze i više od 465.000 smrtnih slučajeva koji se povezuju s infekcijom. 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.