10.7.2020. 9:30
0
Nakon 137 dana bolnica u Italiji bez zaraženih pacijenata: U najdramatičnijim momentima dnevno je dolazilo i do 90 osoba
Nakon 137 dana jedinica intenzivne njege bolnice Papa Đovani XXIII iz Bergama nema više pacijenata zaraženih koronavirusom.

Prvi pacijent koji je ušao u bolnicu 23. februara, premješten je iz bolnice Pesenti Fenaroli iz oblasti Alzano Lombardo, prenosi RTS.

Poslije ogromne borbe koju je pratio čitav svijet preko potresnih slika, danas ova bolnica nema pozitivnih pacijenata.

Ovaj momenat je proslavljen odavanjem počasti preminulim pacijentima minutom tišine i aplauzom zbog rezultata do koga se došlo zahvaljujući 400 zaposlenih koji rade u intenzivnoj njezi bolničkog kompleksa: ljekara, medicinskih sestara, bolničara i čistača.

Bolnica Papa Đovani XXIII je bila najteže pogođena bolnica u Evropi proteklih mjeseci i njena intenzivna njega je bila pod kolapsom već prvih dana marta.

U najdramatičnijim momentima dnevno je dolazilo i do 90 osoba, a bolnica je mogla da primi 100 pacijenata koji su zahtijevali intubaciju. 

Danas je ta bolnica napokon bez Covida.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.