18.7.2020. 21:06
0
U turskom jezeru Van pronađena tijela 54 migranta
Nakon što je potonuo brod s migrantima u turskom jezeru Van 27. juna, broj preminulih popeo se na 54, objavio je danas guvernerski ured poslije tri sedmice potrage.

Čini se da je brod koji je potonuo 27. juna, prevozio 55 do 60 migranata, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu. U vezi s ovim incidentom uhapšeno je pet osoba, javljaju agencije.

Iz jezera je izvučeno devet tijela, čime je potvrđeno da su smrtno stradale 54 osobe.

Jezero Van nalazi se blizu granice Turske s Iranom, gdje migranti iz Irana, Afganistana i drugih zemalja redovno dolaze u Tursku krećući se zapadno prema Evropi.

Sedam osoba je poginulo, a 64 su spašene kada je brod koji je prevozio migrante iz Pakistana, Bangladeša i Afganistana potonuo u jezeru u decembru prošle godine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.