21.7.2020. 8:47
0
Trump sada počeo nositi masku, zbog stava o pandemiji izgubio na popularnosti
Američkom predsjedniku Donaldu Trumpu pada popularnost, bar tako kažu neke od predizbornih anketa. Smatra se da je gubitak popularnosti rezultat lošeg vođenja krize i neozbiljno shvatanje pandemije. On je obećao da će se vratiti pred kamere i nastaviti televizijske brifinge o koronavirusu, a konačno je saglasan i da nosi masku.

Izborne ankete pokazuju da Biden ima dvocifrenu prednost, međutim anketa ABC/Washington Posta govori kako dvije trećine Amerikanaca ima povjerenje u Trumpov odnos prema koronavirusu.

Ostalo je nešto više od 100 dana do predsjedničkih izbora, dana kada će se Donald Trump boriti s demokratom Joeom Bidenom da pobijedi u utrci. Do tada, Trump se bori s bijesom javnosti zbog višemjesečnog lošeg vođenja korona krize.

Otkako je virus prvi put pogodio Sjedinjene Američke Države, Trump je insistirao na tome da svi samo sačekaju da nestane. Takva tvrdnja sada ima lošu konotaciju i među Trumpovim pristalicama, jer se broj novih slučajeva svakog dana povećava i širi s države na državu.

Sve vrijeme njegovog upravljanja krizom zapravo je pokušavao da porekne ozbiljnost problema, a pored toga se rugao preporukama ljekara i nošenju maski.

No, jučer je objavio fotografiju na kojoj nosi crnu masku s predsjedničkim pečatom i pozvao na patriotizam.

"Mnogi ljudi kažu da je patriotski nositi masku za lice ukoliko nije moguće fizički se distancirati. Nema nikoga ko je više patriota od mene, vašeg omiljenog predsjednika".

On je u aprilu svaki dan održavao redovne sastanke s novinarima u vezi s koronavirusom, međutim prestao je nakon jednog fijaska, a bilo ih je mnogo. On je rekao da je razmišljao o ubrizgavanju dezinfekcijskog sredstva u sebe s ciljem sprečavanja koronavirusa.

Kasnije je rekao da je govorio "sarkastično", međutim poslije toga je prestao održavati brifinge. Nakon jučerašnjeg obećanja da će se vratiti na televiziju, novi brifing u vezi s koronavirusom se očekuje već danas.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.