22.7.2020. 16:50
0
Lagarde: EU dogovor mogao biti bolji
Dogovor Evropske unije kojim se stvara fond od 750 milijardi eura kako bi se slabije ekonomije bloka oporavile od pandemije koronavirusa "mogao je biti bolji" kroz veći udio grantova preko kredita, rekla je danas predsjednica Evropske centralne banke Christine Lagarde.

- Mogao je biti napravljen bolji dogovor, ali to je vrlo ambiciozan projekat - kazala je Lagarde u intervjuu koji je uživo prenosio Washington Post.

Čelnici zemalja članica postigli su u utorak, nakon pet dana maratonskih pregovora, dogovor o planu oporavka EU-a teškom 750 milijardi eura i sedmogodišnjem proračunu od 1074 milijarde eura.

Plan za oporavak od 750 milijardi eura predviđa 390 milijardi bespovratne pomoći i 360 milijardi zajmova.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.