23.7.2020. 10:43
0
Gates: Morat ćete da primite više od jedne doze vakcine, stariji možda čak i tri!
"Kako sada stvari stoje, moraćete više puta da vakcinišite protiv koronavirusa, a stariji možda i tri", izjavio je osnivač Microsofta Bill Gates.

Milijarder koji svojim izjavama o vakcinama izaziva veliku pažnju javnosti, ali pokreće i teorije zavere, kaže da je nada da će jedna doza vakcine biti dovoljna postojala, ali samo na početku pandemije.

On je u intervjuu za CBC News izjavio da će napori za pronalazak vakcine protiv koronavirusa biti ogromni na globalnom nivou.

"U ovom trenutku ne čini se da će ijedna od vakcina koje se prave biti dovoljne za zaštitu u jednoj dozi. To se možda mislilo tako na samom početku. Možda će nas vakcine koje kasnije budu napravljene pozitivno iznenaditi. Ali za sada, kako stvari stoje, ne. Kada je riječ o starijim ljudima, možda morati da prime i više od dvije doze", rekao je Gates.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.