26.7.2020. 9:42
0
Još 100 dana do izbora u SAD-u: Joe Biden favorit, Tramp u problemima
Nešto više od tri mjeseca, tačnije 100 dana, ostalo je do predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Ankete otkrivaju da demokratski kandidat Joe Biden ima jasnu prednost u odnosu na republikanskog kandidata Donalda Trump.

Iako, to ne mora ništa značiti osim da će izbori svakako biti neizvjesni. Ipak, ankete su sve vrijeme pokazivale da je Joe Biden favorit, piše CNN.

Fox News anketa, čiji rezultati su ranije objavljeni, otkrila je da 29 posto birača smatra da je koronavirus najvažnije pitanje s kojim se zemlja suočava. To je gotovo dvostruko više od onih 15 posto koji smatraju da je ekonomija najvažnija.

Predstojeći izbori će se, prema pisanju CNN-a, odnositi na percepciju ko se od dvojice kandidata može bolje nositi sa koronavirusom. To bi moglo značiti da je Tramp u velikim problemima, ali nije isključeno ni da se slika promijeni do izbora.

Biden u svim anketama ima prednost i u mnogo je boljem položaju sada nego što je Hilary Clinton bila prije izbora 2016. godine.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.