1.8.2020. 8:40
0
Francuska: Dnevni prosjek zaraženih iznad 1.300
U Francuskoj je u petak zabilježeno 1.346 novih infekcija virusom Covid-19, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 187.919.

Ovo je treći uzastopni dan sa dnevnim prosjekom iznad 1.300 infekcija, što čini najveću stopu zaraze od kraja aprila.  

Ministarstvo zdravstva objavilo je podatak da je broj pacijenata na intenzivnoj njezi pao za 10 na 371. U četvtak je taj broj porastao za samo jedan slučaj, što je bio prvi dnevni porast otkako je taj broj počeo svakodnevno padati od 9. aprila.

U Francuskoj je u protekla 24 sata preminulo 11 osoba usljed infekcije korona virusom, čime je ukupan dosadašnji smrtni ishod dostigao 30.625. U protekla tri dana dnevni prosjek preminulih iznosio je 15.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.