5.8.2020. 22:07
0
Joe Biden neće putovati u Milvoki da prihvati predsjedničku nominaciju
Joe Biden neće otputovati u Milvoki da prihvati nominaciju Demokratske stranke uoči izbora za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država u novembru zbog briga u vezi koronavirusa, saopćili su stranački zvaničnici, nagovještavajući da bi stranačka konvencija mogla biti potpuno virtualna.

To je posljednji primjer sveprisutnih posljedica pandemije po predsjedničke izbore u 2020. i posljednji je udarac tradicionalnim stranačkim konvencijama na kojima se uručuju nominacije koje kroz historiju obilježavaju početak jesenje predizborne kampanje, prenosi Fena.

- Od samih početaka ove pandemije stavili smo zdravlje i sigurnost američkog naroda na prvo mjesto. Slijedili smo nauku, slušali smo doktore i eksperte s polja javnog zdravstva i nastavljamo da prilagođavamo naše planove u cilju zaštite ljudskih života - izjavio je čelnik Nacionalnog komiteta Demokratske stranke (DNC) Tom Perez.

- To je ona vrsta čvrstog i odgovornog čelništva koje Amerika zaslužuje. I to je vrsta čelništva koju će Joe Biden unijeti u Bijelu kuću - kazao je Perez.

Još se ne zna kako bi Bajden mogao prihvatiti nominaciju. Zvaničnik DNC-a kazao je kako se sada očekuje da će svi govornici i prezenteri s konvencije koja će trajati od 17 do 24. avgusta govoriti s udaljenih lokacija. Aktuelni predsjednik SAD je Donald Tramp.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.