11.8.2020. 8:07
0
Pogledajte kako je Trump izveden sa brifinga zbog sumnje na napad: Oficir ispred Bijele kuće upucao 51-godišnjeg muškarca
Pripadnici američke Tajne službe izveli su predsjednika Donalda Trumpa u toku brifinga u ponedjeljak zbog pucnjave ispred Bijele kuće.

Trump se nakon nekoliko minuta vratio i objasnio da su sigurnosne snage upucale osumnjičenog i da je prebačen u bolnicu. On je također rekao da je razumio da je ovaj bio naoružan, prenosi Reuters.

Nije došlo do upada na posjed Bijele kuće, i niko od članova Tajne službe se nije našao u opasnosti, izjavio je šef Uniformirane divizije Tajne službe, Tom Sullivan.

On pritom nije otkrio ime muškarca (51) ali je objasnio da je ovaj tvrdio da je naoružan i da se kretao agresivno prema oficiru, te da je napravio pokret kao da će izvaditi oružje i pucati, prije nego ga je oficir upucao.

U toku je istraga kojom nadležna služba pokušava utvrditi motiv napada, kao i to da li muškarac ima historiju psihičkih oboljenja.

Trump je pohvalio efikasnost osoblja Tajne službe, a na pitanje da li je potrešen incidentom, novinarima je mirno odgovorio: 'Ne znam. Djelujem li uzdrmano?'

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.