4.9.2020. 9:26
0
Njemačka: Majka otrovala petero djece tabletama
Nakon što je njemačka policija jučer navečer potvrdila da je u porodičnoj tragediji u Solingenu 27-godišnja majka Kristijan K. (Christiane) prema svemu sudeći tabletama ubila petero od svoje šestero djece, pojavila se informacija šta je s jedinim od šestero preživjele djece. Naime, 11-godišnji sin je na sigurnom i čuvaju ga rođaci.

Nakon što je majka ostalo petero djece, tri djevojčice od jedne i po, dvije i tri godine te dva dječaka od šest i osam godina ubila tabletama, sa svojim jedanaestogodišnjim sinom Marselom (Marcelo) zaputila se na željezničku stanicu odakle su zajedno krenuli u Dizeldorf.

Po izlasku, tamo se pokušala ubiti bacivši se pod voz. Teško povrijeđena je prebačena u bolnicu.

Baka preživjelog Marsela je nazvala policiju oko 14 sati i uputila ih u stan u Solingenu, ali bilo je kasno. To je učinila nakon što je, kako piše RTL.de, 11-godišnjak kojeg je majka povela na voz otišao do bake i sve ispričao.Sami radnici hitnih službi bili su traumatizirani onim što su pronašli u stanu, a još nije poznato je li preživjelo dijete svjedočilo događajima u stanu.Još se ne zna motiv ove užasne tragedije koja je potresla cijelu Njemačku.

Portparol policije Štefan Vajand (Stefan Weiand) rekao je da se radi o tragičnoj situaciji te je dodao da majka još nije u stanju za ispitivanje. - Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio - rekao je za WDR. Na ubistvo je reagirao i zastupnik njemačkog parlamenta Jirgen Hard (Jurgen Hardt) rekavši kako je reagirao "užasnuto" kad je čuo za vijest. - Želim hitnim službama i policiji svu snagu dok se bave slučajem, ovo će duboko utjecati na njih - rekao je Hard. Vlasti u obližnjem Vupertalu istražuju slučaj, a deseci policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gdje se dogodilo ubistvo.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.